Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Temu v problémech. Evropská komise žádá společnost o vysvětlení prodeje nelegálních produktů

Evropská komise oznámila, že zaslala žádost o informace nákupní platformě Temu v souladu s Nařízením o digitálních službách (DSA). Komise po Temu požaduje informace o krocích, které podniká k zastavení prodeje nelegálních produktů na své platformě. Informovala o tom agentura Reuters.

„Komise zaslala žádost o informace společnosti Temu podle Nařízení o digitálních službách (DSA), ve které platformu vyzývá, aby poskytla podrobné informace a interní dokumenty týkající se opatření proti přítomnosti a opětovnému výskytu obchodníků, kteří prodávají nelegální produkty na jejím online tržišti,“ uvedla Komise v pátek. „Temu musí požadované informace poskytnout do 21. října 2024. Na základě vyhodnocení odpovědí od Temu Komise určí další kroky,“ dodala.

Temu je nákupní platforma zaměřená na slevy, kterou vlastní čínská společnost PDD Holdings. Již v květnu Evropská komise uvedla, že Temu bude muset splňovat přísnější pravidla EU pro obsah na internetu poté, co počet uživatelů platformy překročil klíčové kritérium.

Tento krok je součástí širších snah Evropské unie zajistit, aby digitální platformy dodržovaly nová pravidla pro bezpečnost a transparentnost obsahu, která mají chránit uživatele a zabránit šíření nelegálního zboží. Komise bude na základě odpovědí Temu zvažovat další postupy a případná opatření.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Temu

Štítky Evropská komise, Evropská unie, DSA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Temu v problémech. Evropská komise žádá společnost o vysvětlení prodeje nelegálních produktů  |  Byznys  |  Zprávy  |  Trade-off – ekonomické zpravodajství

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.