Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

IKEA snížila ceny, aby získala zpět zákazníky. Oživení trhu očekává v roce 2025

Společnost IKEA zaznamenala meziroční pokles tržeb o 5 %. Došlo k tomu poté, co švédský gigant v oblasti cenově dostupného nábytku snížil ceny, aby přilákal více zákazníků a udržel si svůj podíl na zmenšujícím se trhu s bytovým vybavením. I přes tento pokles však společnost očekává, že v příštím roce dojde k oživení. Informovala o tom agentura Reuters.

Ingka Group, která provozuje většinu obchodů IKEA po celém světě, oznámila tržby ve výši 39,6 miliardy eur za finanční rok končící 31. srpna. Generální ředitel Jesper Brodin uvedl, že na všech trzích došlo téměř současně k ekonomickému zpomalení a poklesu v odvětví bytového vybavení. „Něco takového jsme nezažili od roku 2008,“ dodal Brodin.

Pokles návštěvnosti obchodů a prodeje přiměl společnost IKEA ke strategickému kroku – rozhodla se snížit ceny, což zvýšilo zájem zákazníků a vedlo k většímu objemu prodaného zboží. Ingka Group investovala více než 2,1 miliardy eur do snižování cen po celém světě, což společnosti pomohlo udržet podíl na globálním trhu s bytovým vybavením na úrovni 5,7 %.

Návštěvnost obchodů IKEA se letos zvýšila o 3,3 % na 727 milionů návštěvníků, což je však menší růst než v roce 2023, kdy návštěvnost vzrostla o 7,4 %. Rovněž počet nových obchodů klesl na 41 oproti 60 z předchozího roku, ale Ingka Group plánuje v roce 2025 otevřít 58 nových poboček po celém světě.

Podíl online prodejů vzrostl na 28 % oproti 26 % v roce 2023, což ukazuje rostoucí zájem zákazníků o nákup nábytku a bytových doplňků přes internet. IKEA tak nadále rozšiřuje svou digitální přítomnost, aby udržela krok s měnícími se nákupními zvyklostmi spotřebitelů. Navzdory aktuálním výzvám a poklesu prodejů zůstává IKEA optimistická ohledně budoucího růstu, zejména díky snížení úrokových sazeb a pokračujícím investicím do cenové dostupnosti a expanze na nové trhy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Wikimedia Commons, Montgomery County Planning Commission

Štítky IKEA, obchod, nábytek, bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IKEA snížila ceny, aby získala zpět zákazníky. Oživení trhu očekává v roce 2025  |  Byznys  |  Zprávy  |  Trade-off – ekonomické zpravodajství

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.