Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Rostoucí počet registrací vozů v ČR pohání i vyšší zájem o elektromobily a SUV

Zástupci Svazu dovozců automobilů informovali o zvýšení registrací osobních aut v ČR. Ty zaznamenaly meziroční nárůst za tři čtvrtletí o 2,65 % na celkových 171 999 vozů.

Září přineslo ještě výraznější nárůst o 6 %. Důležitým trendem je i rostoucí podíl elektromobilů, který vzrostl na 4,2 % (za září 8 %) z celkových registrací. Podíl hybridních automobilů bez vnějšího dobíjení pak vzrostl na 19,45 %. Dovoz ojetých osobních vozidel klesl téměř o 10 %.

Škoda Auto si i nadále udržuje vedoucí pozici s 58 268 registrovanými vozy, jako druhý je Hyundai s 15 578 registracemi a třetí místo patří Toyotě s 14 330 vozy. Největší oblibě se těší vozy SUV, které představují 48,11 % celkových registrací nových vozů. Na druhém místě se umístila nižší střední třída s podílem 16,27 %, zatímco střední třída obsadila třetí pozici s 11,86 %. Co se týče motorů, více než 65 % registrovaných nových automobilů bylo vybaveno benzinovým motorem, zatímco naftové motory byly použity u 25,8 % registrovaných vozů. Nejprodávanější značkou elektrických osobních automobilů je Tesla, za ní následuje Škoda.


 

Data: Svaz dovozců automobilů

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Wikimedia Commons, Ivan Radic

Štítky Česko, elektromobil, SUV, Škoda Auto, Svaz dovozců automobilů, Hyundai, Toyota, Tesla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rostoucí počet registrací vozů v ČR pohání i vyšší zájem o elektromobily a SUV  |  Ekonomika  |  Zprávy  |  Trade-off – ekonomické zpravodajství

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.