Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Coinbase stáhne některé stablecoiny z evropského trhu kvůli nové regulaci

Kryptoměnová burza Coinbase oznámila, že do konce roku 2024 stáhne z Evropského hospodářského prostoru určité stablecoiny. Tento krok přichází v reakci na přísnější regulaci kryptoměn v Evropské unii, která vstoupí v platnost kvůli novému rámci známému jako MiCA (Markets in Crypto-Assets). Informovala o tom agentura Reuters.

MiCA vyžaduje, aby emitenti stablecoinů – kryptoměn,  jejichž hodnota je navázána na stabilní aktivum, které chrání před prudkou volatilitou – splňovali přísné standardy transparentnosti, likvidity a ochrany spotřebitele. Coinbase, největší kryptoměnová burza v USA, uvedla, že omezí služby spojené s těmito stablecoiny pro uživatele v Evropě, pokud nesplní požadavky MiCA, a to do 30. prosince 2024.

 „Vzhledem k našemu závazku dodržovat předpisy plánujeme omezit poskytování služeb uživatelům v Evropském hospodářském prostoru v souvislosti se stablecoiny, které neodpovídají požadavkům MiCA," uvedla burza v e-mailovém prohlášení.

V listopadu nabídne Coinbase svým zákazníkům v Evropském hospodářském prostoru možnost přejít k stablecoinům od autorizovaných emitentů, jako je například fintech firma Circle, která vydává stablecoiny USDC a EURC, jejichž hodnota je vázána na americký dolar a euro.

Stablecoiny se v posledních letech staly významným prvkem v kryptoměnovém odvětví, a to nejen díky jejich stabilitě, ale i díky tomu, že jsou adoptovány tradičními finančními společnostmi, jako je PayPal. S rostoucím zapojením kryptoměn do mainstreamového finančního sektoru nabývá na důležitosti i jejich regulace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Wikimedia Commons, TechCrunch

Štítky regulace, kryptoměna, burza, Evropa, Coinbase

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finance  |  Zprávy  |  Trade-off – ekonomické zpravodajství

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.