Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

„Ani nevím, jak Instagram používat," Buffett se ohradil vůči falešné podpoře politických kandidátů

Legendární investor a generální ředitel společnosti Berkshire Hathaway Warren Buffett se vyjádřil, že nebude podporovat žádné investiční produkty ani politické kandidáty. Tuto informaci společnost zveřejnila na svých webových stránkách. Jedná se o reakci na zvýšený počet podvodných tvrzení, která se snaží zneužít Buffettovu proslulou pověst.

Berkshire upozorňuje na roli sociálních médií při šíření falešných prohlášení: „Vzhledem k rostoucímu využívání sociálních médií se objevilo mnoho podvodných tvrzení o podpoře investičních produktů a politických kandidátů ze strany pana Buffetta,“ stojí v prohlášení. Dále se zdůrazňuje, že Buffett „aktuálně a ani do budoucna nepodporuje investiční produkty ani politické kandidáty.“

Prohlášení bylo částečně vyvoláno falešnou politickou podporou, která kolovala na Instagramu. K tomu Buffett pro CNBC uvedl: „Ani nevím, jak se dostat na Instagram. Cokoli, co tam lidé vidí s mým obrazem nebo hlasem, prostě nejsem já.“ Ačkoliv Buffett je demokrat a v minulosti podporoval osobnosti jako Barack Obama nebo Hillary Clinton, žádné současné politické kandidáty podle svých slov nepodporuje.

Ve věku 94 let Buffett vede Berkshire Hathaway již od roku 1965 a pod jeho vedením dosáhla společnost neuvěřitelného růstu. Přestože má Buffett na finančních trzích obrovský vliv, jasně dává najevo, že jeho jméno by nemělo být zneužíváno k falešné podpoře.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Wikimedia Commons, Pete Souza

Štítky Warren Buffett, Instagram, Berkshire Hathaway

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Ani nevím, jak Instagram používat," Buffett se ohradil vůči falešné podpoře politických kandidátů  |  Byznys  |  Zprávy  |  Trade-off – ekonomické zpravodajství

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.